Анжеліна

Слива, Анжеліна

Це гібрид аличі і китайської сливи, створений каліфорнійськими селекціонерами. На даний час єдиний сорт сливи, плоди якого зберігаються в холодильнику в пакетах з віджатим повітрям без втрати смакових якостей три і більше місяців. Сорт самобезплідний, тому вимагає підбору запилювача. Плоди привабливі, дуже великі, широкоовальні, середньою вагою 90 – 120 г, окремі до 150 г. Шкірочка щільна, міцна, суцільного темно-фіолетового, до чорного кольору. М’якоть бурштинова, волокниста, дуже щільна і соковита, гармонійного кисло-солодкого смаку. Кісточка маленька, від м’якуша  відокремлюється. Період достигання – друга половина вересня.

Переваги: висока врожайність; гарні смакові якості плодів; довготривале їх зберігання.

Недоліки: самобезплідний сорт; середня стійкість до хвороб.