Кучерянка

Груша, Маргаріта Марілья

Зимовий сорт груші, одержаний в 1966 р. на Придністровській дослідній станції садівництва. Дерева сильнорослі, з широкопірамідальною, середньої густоти кроною. Сорт невибагливий до умов вирощування, зимостійкий, стійкий до парші і бактеріального опіку. Сумісність з айвою добра, на який в плодоношення вступає на 3 – 4-й рік. Плоди великі, вагою 220 – 300 г, широкогрушоподібної форми, з бугристою поверхнею. Основне забарвлення шкірочки світло-зелене, з рожевуватим рум’янцем на сонячному боці. М’якоть щільна, біла, масляниста, солодка, з легкою кислинкою і слабим ароматом (4,7 – 4,8 бали). Знімальна стиглість плодів – початок жовтня, споживча – кінець грудня. В холодильнику можуть зберігатись на протязі 2,5 – 3-ох місяців, не втрачаючи смакових якостей. Транспортабельність добра.

Переваги:

  • високі смакові якості плодів;
  • стійкість до парші.

Недоліки:

  • сильно рослість дерев.