Кораловий



Ранній сорт кизилу створений в Національному ботанічному саду НАН України. Дерево формує компактну, вузьку, обернено-пірамідальну крону, високої зимостійкості. Плоди середнього розміру, масою 3.4 - 4,0 г, широкоокруглі, дуже оргінальні за забарвленням - рожево-жовтогарячі, у повній стиглості - прозорі, з незвичайним, нехарактерним для кізилу смаком, що нагадує черешню. М"яукш рожевий або рожево-жовтий, погано відокремлюється від кісточки. Достигають плоди в середині серпня. стиглі плоди обсипаються з дерева. Знімати їх треба за кілька днів до повного достигання, вони добре достигають під час зберігання протягом 3 - 4 днів.

Переваги: раннє достпгання плодав; високи смакови якості.
Недоліки: невелики розміри плодів та їх осипання під час дозрівання.