Євгенія

Євгенія

Сорт середнього строку достигання, створений в Національному ботанічному саду НАН України. Дерево формує компактну, овально-пірамідальну крону, високої зимостійкості. Плоди велики, масою 6,0 г,  окреми - до 7,0 г, правильної овальної форми, темно-червоного кольору, в повному достиганні - майже чорні. М'якуш темно-червоний, ніжний, солодко-кислий, однак кислотність майже не відчувається. Достигають плоди в 3-ий декаді серпня. Стиглі плоди не обсипаються і довго тримаються на дереві. В замороженому вигляді добре зберігають колір, смак і біохімічний склад.

Переваги:  стиглі плоди дуже привабливі й смачні, як свіжі, так і законсервовані; добре тримаються на дереві.
Недоліки: