Азурит

Азурит

Сорт персика французької селекції, пізнього терміну дозрівання. Дерева сильнорослі з однорідною кроною. Плоди великі, масою 180 г, окремі до 220 г, округло-сферичної форми, з кармінно-червоним рум’янцем на більшій частині поверхні плоду. Шкірочка слабо опушена, досить товста, міцна. М’якоть жовта, з червоною пігментацією, щільної консистенції, соковита, ароматна, злегка волокниста, хороших смакових якостей. Дегустаційна оцінка 4,7 – 4,8 бала. Кісточка малого розміру, напіввідстаюча. Дозрівають плоди в третій декаді серпня.

Переваги: чудовий товарний вигляд і хороши смакові якості плодів; висока транспортабельність.

Недоліки: недостатньо стійкий до курчавості листя.