Мостиський ранній

Персик, Мостиський ранній

Ранній сорт персика української селекції, знімати урожай можна вже починаючи з третьої декади червня. Дерева сильнорослі, скороплідні, мають високу зимостійкість, а також стійкість до основних захворювань.

Плоди великі, масою 150-170 гр, соковиті і ароматні, високих смакових якостей. Шкірочка помаранчева, з темно-червоним рум'янцем майже на всю поверхню плоду. Повністю визріли плоди мають жовто-помаранчевої м'якоттю, з червоними прожилками біля кісточки. М'якоть соковита, масляниста, з легкою кислинкою, середньої щільності.  Кісточка невелика, відмінно відділяється від ніжної м'якоті плоду. Дегустаційна оцінка становить 4,9 – 5,0 балів.