Стрійська

Груша, Стрійська

Пізньозимовий сорт груші одержаний в ІС УААН. Дерево швидкоросле, з широкопірамідальною формою крони, середньої густоти. Плоди великі, одномірні, масою 260 – 280 г, окремі – 330-350 г, видовжено-грушоподібної форми, оржавлені, зеленувато-жовті. М’якоть кремова, соковита, напівмасляниста, без грануляцій, дуже солодка з легким мигдальним ароматом (4.1 – 4.3 бали). Знімальна стиглість плодів настає наприкінці жовтня, споживча – з січня до березня – квітня.

Переваги:

  • зимостійкість і стійкість до парші;
  • скороплідність;
  • висока урожайність і якість плодів;
  • ранній вступ в плодоношення;
  • придатність для інтенсивних насаджень.

Недоліки:

  • в’янення і загнивання плодів від плодоніжки в кінці зберігання, в окремі роки.