Муцу

Яблуня, Муцу

Пізньозимовий сорт яблуні, японської селекції. Заслуговує на впровадження у виробництво, з огляду на високу урожайність, товарну якість і добрий смак плодів. Схильний певною мірою до періодичного плодоношення. Дерево вище середньої сили росту з широкоокруглою, середньо загущеною кроною. Зимостійкість та стійкість до парші середня, до борошнистої роси – вища за середню. Плоди вирівняні, великі (160 – 220 г), округло-конічні, жовтувато зелені з численними білими підшкірними цяточками. М’якоть світло-жовта, щільна, середньозерниста, соковита, ароматна, гармонійного кисло-солодкого смаку (4.5 – 4.7 бала). Знімальна стиглість наступає на початку жовтня, споживча – в січні. У сховищі плоди зберігаються до березня, в холодильнику – до травня. Транспортабельність висока.