Гринсливз

Яблуня, Гринсливз

Осінній сорт яблуні англійської селекції. Відзначається скороплідністю (3 – 4 рік), регулярною, високою врожайністю, зимостійкістю та стійкістю до борошнистої роси і парші. Дерево середньоросле, з обернено пірамідальною, компактною, середньо загущеною кроною. Плоди великі (180 – 195 г.), одномірні, округло-конічні, жовті, інколи з легким рум’янцем на сонячній стороні. М’якуш кремовий, щільний, дрібнозернистий, соковитий, ароматний, відмінного  кисло-солодкого смаку. Шкірочка щільна, злегка масляниста, блискуча з восковим нальотом (4,4 – 4,7 бала). Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Період споживання – від збирання до середини грудня. Використовують для споживання у свіжому вигляді та для виготовлення високоякісних світлих соків. Транспортабельність добра.