Рубінетте

Яблуня, Рубінетте

Швейцарський сорт, який вважається одним з найсмачніших серед зимових сортів яблуні. Підтвердженням високих смакових якостей сорту служить звання «яблуко 2002 року». Оцінку проводила авторитетна німецька фірма DuMoint. Дерево середньоросле, з округлою, компактною кроною, має середню стійкість до хвороб. У плодоношення вступає дуже швидко, на 2 – 3 рік після посадки й інтенсивно нарощує врожайність. Плоди середніх розмірів, масою 120 – 140 г, округлої форми, жовті з смугастим рожево–червоним рум’янцем на більшій частині плоду. М’якуш жовтий, щільний, хрусткий, дуже високих смакових якостей, з легким мандариновим ароматом (4.7 – 5,0 бала). Знімальна стиглість настає наприкінці вересня, початку жовтня. У холодильнику плоди зберігаються до березня – квітня.