Черемшина

Груша, Черемшина

Зимовий  сорт  груші одержаний на Львівський ДСС. Дерево  швидкоросле, з вузькопірамідальною формою крони, яка при створені скелету потребує відгинання гілок. Починає плодоносити на 3 – 4-ий рік.   Плоди середнього та вище середнього розміру, масою  160 – 180 г, окремі – 240-250 г, грушоподібної    форми, оржавлені, жовто-оранжеві.  М’якоть кремова,  соковита, ніжна, ароматна,   масляниста, без грануляцій, приємного кислувато-солодкого смаку, (4.6 – 4.7  бали).   Знімальна  стиглість плодів настає в першій половині  жовтня, споживча – на початку січня. В холодильнику  можуть зберігатись до кінця лютого. Це перспективний сорт для промислових садів.
Переваги:  зимостійкість і стійкість до парші;  скороплідність; висока урожайність; хороші смакові якості плодів.
Недоліки: потрібне відгинання гілок в період формування крони.