Розелла

Яблуня, Розелла

Сорт зимового терміну дозрівання, відноситься до диплоїдних сортів і дає систематичні та високі врожаї, рано вступаючи в період плодоношення. Має хорошу стійкість до парші, але може страждати від борошнистої роси, тому рекомендується профілактична обробка. Дерево середньоросле, з помірним розгалуженням. Плоди плоско-сферичної форми, середнього і великого розміру, вагою 200 – 230 г, з яскраво-червоним рум’янцем, що покриває практично всю поверхню плоду. М’якоть соковита, середньої щільності, солодка з ледь відчутною кислинкою, дуже ароматна. Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Добре зберігається до кінця лютого в звичайних умовах. Сорт рекомендується для системи інтенсивного вирощування, можливе вирощування в більш прохолодних зонах.