Микола Крюгер
|
Осінній сорт груші виведений в Румунії. Дерево середньоросле, з широко-пірамідальною кроною і пониклими гілками. Зимостійкість та стійкість дерев до грибкових хвороб дуже висока. Плоди великі, масою 230 – 350 г, широко-грушоподібної форми, горбисті, зеленувато-жовті, при дозріванні – золотисто-жовті з оранжево-червоним розмитим смугастим рум’янцем. М’якоть біла, злегка кремова, дуже соковита, ніжна, масляниста, солодка з приємною кислинкою (4.9 бала). Знімальна зрілість настає в середині вересня, споживча на початку жовтня, зберігаються 30 днів, в холодильнику до 60 днів.
Переваги: висока зимостійкість та стійкість до хвороб; висока врожайність; гарні смакові якості плодів.
Недоліки: потреба в додатковому формуванні крони.
|
|