Говерла
|
Осінній сорт груші одержаний на Львівський ДСС. Дерево середньоросле, з вузькопірамідальною, компактною кроною, яка для формування скелету потребує відгинання гілок. Плоди дуже великі, масою 320 – 380 г, окремі до 500 г, широкогрушоподібної форми, зеленувато-жовті, з благородною оржавленістю. М’якоть інтенсивно кремова, ніжна, дуже соковита, напівмасляниста, без грануляцій, приємного кисло - солодкого смаку, з сильним ароматом троянди (4.2 – 4.5 бали). Знімальна стиглість плодів настає на початку жовтня, споживча – у листопаді. В холодильнику можуть зберігатись до лютого.
Переваги:
- скороплідність;
- несприйнятливість до парші;
- урожайність;
- крупноплідність та товарність плодів.
Недоліки:
- посередня зимостійкість;
- ламкість деревини від ваги плодів;
- осипання плодів при достиганні.
|
|