Вікторія

Груша, Вікторія

Пізньолітній сорт груші виведений в Інституті зрошуваного садівництва. Дерево середньоросле, з округло-пірамідальною кроною. Сорт добре вдається на різних типах грунтів, має високу зимо- і посухостійкість, стійкий до грибкових хвороб. Плоди великі, масою 200 – 250 г, грушоподібні, зеленувато-жовті, з численними підшкірними цяточками, інколи з рум’янцем на сонячній стороні. М’якоть біла, ніжна, без грануляцій, кислувато-солодка, ароматна, хорошого смаку (4.5 – 4.6 бали). Знімальна стиглість плодів настає в кінці вересня. В сховищі можуть зберігатись протягом місяця. Транспортабельність висока.
Переваги: висока зимостійкість; стійкість до парші; хороші товарні і смакові якості плодів.
Недоліки: повільне нарощування врожайності.