Говерла

Груша, Говерла

Осінній сорт груші одержаний на Львівський ДСС. Дерево середньоросле, з вузькопірамідальною, компактною кроною, яка для формування скелету потребує відгинання гілок. Плоди дуже великі, масою 320 – 380 г, окремі до 500 г, широкогрушоподібної форми, зеленувато-жовті, з благородною оржавленістю. М’якоть інтенсивно кремова, ніжна, дуже соковита, напівмасляниста, без грануляцій, приємного кисло - солодкого смаку, з сильним ароматом троянди (4.2 – 4.5 бали). Знімальна стиглість плодів настає на початку жовтня, споживча – у листопаді. В холодильнику можуть зберігатись до лютого.

Переваги:

  • скороплідність;
  • несприйнятливість до парші;
  • урожайність;
  • крупноплідність та товарність плодів.

Недоліки:

  • посередня зимостійкість;
  • ламкість деревини від ваги плодів;
  • осипання плодів при достиганні.